+381 60 3344691 udruzenje@ors.rs

Međunarodna saradnja

AGORA 

Zemlje Južne Evrope imaju mnogo toga zajedničkog, sličnu kulturu, mentalitet, slične probleme, ali i strategije bazirane na sličnim principima. Sve ovo su razlozi zašto su se organizacije pacijenata sa reumatskim oboljenjima iz zemalja Južne Evrope dogovorile o formiranju zajedničkog saveza, te je tako 25. septembra 2011. godine, u Valeti, glavnom gradu Malte, formiran savez Agora. Ciljevi Agore, o kojima su se delegati dogovorili na inaguracionom sastanku su sledeći:– da se omogući da organizacije osoba sa reumatskim bolestima imaju snažniji glas, kako na nacionalnom, tako i na evropskom nivou;– da se ohrabri i pomogne formiranje organizacija pacijenata, koje će voditi, sami oboleli;– da se promene kulturološki stavovi prema reumatskim i mišićno-koštanim bolestima i da se omogući obolelima da žive nezavisno, kao i da učestvuju u procesu donošenja odluka, koje se tiču njih. Za sada su deset zemalja članice ovog saveza –  Španija, Malta, Grčka, Kipar, Rumunija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Bugarska i Srbija.

Više o Agori saznajte na njihovom sajtu

O zajedničkoj saradnji saznajte u našoj prezentaciji

Osoba za kontakt: Ljiljana Jasnić, tel +381603344672, email ljjasnic@ors.rs


EULAR

Na Skupštini EULAR-a održanoj juna 2009. godine u Kopenhagenu ORS JE primljen kao punopravni član i od tada redovno prisustvuje konferencijama i učestvuje u svim aktivnostima, poštujući evropske standarde. 

Naši zajednički ciljevi su:

  • Ispitivanje neželjenih dejstava lekova
  • Komunikacija sa državnim institucijama od značaja za unapređenje kvaliteta lečenja i kvaliteta života obolelih od reumatskih bolesti
  • Pomoć obolelim od reumatskih bolesti
  • Pomoć porodicama oboleli

Više u EULAR-u saznajte na njihovom sajtu

Briselsku deklaraciju EULAR-a pogledajte ovde

Stav EULAR-a o biosličnim lekovima(biosimilarima) pogledajte ovde

Osoba za kontakt: Aleksandar Smiljković, email asmiljkovic@ors.rs

Podelite ovu stranicu
  •  
  •  
  •  
  •